Που βρίσκεστε; Καλύπτετε γάμους σε νησιά;
Βρίσκομαι στη θεσσαλονικη, αλλά καλύπτω γάμους σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έξοδα μεταφοράς και διαμονής, πώς διευθετούνται;
Έξοδα μεταφοράς και διαμονής ενδέχεται να είναι απαραίτητα για γάμους προορισμού (destination weddings). Υπάρχουν δυο επιλογές, τα έξοδα μπορούνε είτε να συμπεριληφθούν στην τιμή είτε εναλλακτικά να κανονιστούν όλα απευθείας από την πλευρά του ζευγαριού.

Θα είσαστε εσείς ο φωτογράφος;
Το Photoworks δεν είναι μία απρόσωπη εταιρεία με πολλούς φωτογράφους και εικονολήπτες. Είναι ένα studio που αποτελείται από μένα και μία ομάδα ταλαντούχων συνεργατών μου με όμοια αισθητική και προσέγγιση στην κάλυψη γάμων. Το σίγουρο είναι ότι θα γνωρίζετε και θα έχετε κάνει συνάντηση εκ των προτέρων με όποιον φωτογράφο θα αναλάβει την κάλυψη του δικού σας γάμου, έτσι ώστε να χτίσετε την προσωπική σας σχέση και να συζητήσετε μεταξύ σας τις ιδέες, τις επιθυμίες και τις ιδέες σας.


Μπορώ να έχω και έναν δεύτερο φωτογράφο;

Εάν επιθυμείτε να έχετε και δεύτερο φωτογράφο παρόντα για τον γάμο σας, μπορούμε να το κανονίσουμε. Το επιπλέον κόστος κυμαίνεται από 100 – 300 ευρώ ανάλογα. Το όφελος του να έχετε και δεύτερο φωτογράφο είναι ότι θα έχετε δύο ζευγάρια ματιών και δύο διαφορετικά δημιουργικά μυαλά που εργάζονται μαζί για να καλύψουν τον γάμο σας από κάθε πιθανή γωνία.

Μπορούμε να έχουμε μία next day φωτογράφηση γάμου;

Βεβαίως!! Με στόχο πάντοτε το άριστο αποτέλεσμα προτείνουμε στα μελόνυμφα ζευγάρια να έχουμε μία μικρή χρονικά same day φωτογράφιση για να μην έχουν οι καλεσμένοι στην δεξίωση μεγάλο χρόνο αναμονής, και μία επόμενη ημέρα να έχουμε μια ολοκληρωμένη next day φωτογράφιση.


Η χρέωση είναι μεγαλύτερη αν το μυστήριο είναι γάμος και βάπτιση μαζί;
Ναι. Για την ακρίβεια, σε γάμο και βάπτιση μαζί, η χρέωση αφορά δύο ξεχωριστά μυστήρια με διαφορετικό παραδοτέο υλικό και περισσότερο χρόνο εργασίας. Συνεπώς, για την κάλυψη των δύο μυστηρίων χρεώνεται περισσότερο, συνήθως γιατί υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε προϊόντα, όπως για παράδειγμα περισσότερα άλμπουμ ή περισσότερες εκτυπώσεις.

Μπορούμε να κανονίσουμε κάποια φωτογράφηση πριν το γάμο;
Βέβαια! Σκεφτείτε πως με μια φωτογράφηση πριν το γάμο μπορείτε να δημιουργήσετε save the date κάρτες, προσκλητήρια γάμου και βιβλία ευχών.

Θα πάρουμε τα αρχεία;
Θα παραλάβετε τα αρχεία σε μορφή JPG και σε υψηλή ανάλυση χωρίς λογότυπο όταν τελειώσει η συνεργασία μας και σας παραδώσω και ολόκληρο το υλικό των φωτογραφιών και βίντεο. Διατηρώ τα πνευματικά δικαιώματα χρήσης για εμπορικούς σκοπούς.

Πότε θα είναι έτοιμες οι φωτογραφίες;
Συνήθως δεν χρειάζομαι περισσότερες από 3 εργάσιμες ημέρες για την χρωματική επεξεργασία των φωτογραφιών. Κατόπιν θα σας στείλω ένα link με για την online gallery ώστε να δείτε τις φωτογραφίες γάμου σας εσείς και οι συγγενείς ή οι φίλοι σας.

Ποιά είναι η τιμή για τη φωτογράφηση γάμου και τα πακέτα που προσφέρετε;
Ο κάθε γάμος είναι ξεχωριστός κι έτσι προτιμώ να σας κάνω μια πρόταση με βάση αυτά που επιθυμείτε, και να την φτιάξουμε μαζί σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά, να μάθω περισσότερα για τον γάμο σας, να σας δείξω μερικά Slideshows και άλμπουμ γάμου στον χώρο παρουσιάσεων μου για να διαπιστώσουμε άμα ταιριάζουμε. Ας μιλήσουμε για τις προσδοκίες και τα όνειρά σας!

Πώς μπορούμε να σας κλείσουμε;
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας, τηλεφωνικά μέσω Viber, Instagram ή Facebook. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε την ημερομηνία και την τοποθεσία ώστε να ελέγξω τη διαθεσιμότητά.

Θα πάρουμε τα αρχεία σε υψηλή ανάλυση;
Ναι, σας δίνουμε όλες τις φωτογραφίες σας, επεξεργασμένες, σε υψηλή ανάλυση. Αυτό σημαίνει ότι εσείς διαχειρίζεστε το υλικό σας, όπως επιθυμείτε. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της παροχής είναι πως μπορείτε να τυπώσετε όσες φωτογραφίες θέλετε, όσες φορές και όπου θέλετε. Ωστόσο, να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι διατηρούμε και εμείς το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε για δική μας διαφήμιση το υλικό, π.χ. internet, έντυπα μέσα κλπ.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών; Ποιόν τύπο άλμπουμ να επιλέξω;
Πολύ σημαντικό κομμάτι αποτελεί η παρουσίαση του γάμου ή της βάπτισης του παιδιού σας. Μετά από κάθε μυστήριο προκύπτει ένας μεγάλος όγκος ψηφιακών φωτογραφιών, τον οποίο καλούμαστε να οργανώσουμε, επεξεργαστούμε και να παρουσιάσουμε. Το Photoworks προσφέρει μια μεγάλη σειρά από ψηφιακά άλμπουμ αλλά και photobooks σε πλήθος υλικών και διαστάσεων για να επιλέξετε ανάλογα με το στυλ και το budget σας. Η επιλογή του άλμπουμ είναι καθαρά θέμα γούστου, καθώς δεν διαφέρουν από πλευρά ποιότητας και αντοχής τους στο χρόνο. Δημιουργούμε τα ψηφιακά άλμπουμ με φωτογραφίες που επιλέγουμε συνήθως μαζί και βλέπουμε τις συνθέσεις που έχουν δημιουργηθεί, για τυχόν παρατηρήσεις ή αλλαγές πριν την εκτύπωση. Τέλος, υπάρχει και ο ψηφιακός τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών το λεγόμενο slideshow, όπου με επιλεγμένες φωτογραφίες δημιουργούμε ένα βίντεο κλιπ. Σε κάποιες προτάσεις περιλαμβάνεται στο usb stick του γάμου σας.

Ποιά είναι η διαδικασία μετά τη φωτογράφηση-βιντεοσκόπηση και πότε γίνεται η παράδοση όλου του υλικού;
Μετά τη φωτογράφιση γάμου ή τη φωτογράφιση βάπτισης, οργανώνουμε όλες σας τις φωτογραφίες και τις επεξεργαζόμαστε μία προς μία. Σε περίπου τρεις μέρες μετά το μυστήριο, σας τις παραδίδουμε, έτσι ώστε να επιλέξετε εκείνες που επιθυμείτε για το άλμπουμ σας. Αμέσως μετά μπορούμε να προχωρήσουμε στο δημιουργικό μέρος του ψηφιακού άλμπουμ, είτε στην εκτύπωση φωτογραφιών. Δημιουργούμε τις συνθέσεις για το άλμπουμ σας και αφού πάρουμε την έγκρισή σας προχωράμε στην εκτύπωση και βιβλιοδεσία. Παράλληλα με τις φωτογραφίες αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε και το βίντεο σας. Δημιουργούμε για σας καλλιτεχνικά video clip, κινηματογραφικά menu άλλα και μοναδικά custom usb sticks με όλο σας το υλικό. O χρόνος παράδοσης του υλικού εξαρτάται και από την δική σας ανταπόκριση (π.χ. επιλογή φωτογραφιών). Από εμάς μπορείτε να υπολογίσετε πως θα έχετε το τελικό υλικό (φωτογραφιών και βίντεο) σε, κατά προσέγγιση, 2 μήνες μετά το μυστήριο.

Πόσο καιρό πριν το γάμο μας θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεργαστούμε;
Μόλις αποφασίσετε την ημερομηνία του γάμου ή βάπτισης καλό είναι να ξεκινήσετε την αναζήτηση του φωτογράφου και εικονολήπτη, για να αποφύγετε την απογοήτευση να μην υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία. Ιδανικά, ορισμένους μήνες πριν τον γάμο θα ήταν καλό να έχουμε κάνει ένα πρώτο ραντεβού να γνωριστούμε και να συζητήσουμε τις ανάγκες σας να κάνουμε ένα πλάνο μαζί, αλλά και να δείτε δείγματα της δουλειάς και της αισθητικής μας και αν το επιθυμείτε να προχωρήσουμε στη συμφωνία της συνεργασίας όσο το δυνατόν πιο άμεσα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για high season ( Απρίλιος – Οκτώβριος). Απογοητευόμαστε πολύ και οι ίδιοι όταν γνωρίζουμε ζευγάρια, που υπάρχει χημεία μεταξύ μας ή έχουμε ήδη φανταστεί την φωτογράφιση τους και τελικά αδυνατούμε να τα αναλάβουμε λόγω μη διαθέσιμης ημερομηνίας.

Πως γίνεται η πληρωμή σας;
Το “κλείσιμο” της συνεργασίας μας και η εξασφάλιση της ημερομηνίας, γίνεται με μια προκαταβολή – 25% του συμφωνηθέντος ποσού . Θα λάβετε εγγράφως την πρόταση που έχουμε συμφωνήσει στο ραντεβού μας, στην οποία θα αναγράφονται αναλυτικά όλες οι παροχές σε προϊόντα και υπηρεσίες. 1 μήνα πριν το γάμο ακόμη ένα 25%, και όταν πάρετε τα δείγματα ακόμη 25%. Η εξόφληση πραγματοποιείται με την παράδοση όλου του συμφωνηθέντος υλικού.

Εκτός απο το γάμο και τη βάπτιση τι άλλο σας αρέσει να φωτογραφίζετε;
Απολαμβάνουμε να κάνουμε φωτογράφιση εγκυμοσύνης, αλλά και φωτογράφιση νεογέννητου ή φωτογράφιση παιδιού κάθε ηλικίας. Έχοντας αδυναμία στα πορτρέτα, είναι μεγάλη μας χαρά να απαθανατίζουμε στιγμές από την πολύ ιδιαίτερη αυτή περίοδο στην ζωή της κάθε γυναίκας. Η συγκεκριμένη φωτογράφιση μπορεί να αποτελείται από μια συνάντηση, ή από περισσότερες με ορισμένη συχνότητα. Μεγάλο κεφάλαιο για εμάς, αποτελεί βεβαίως η οικογενειακή φωτογράφιση. Επίσης και διάφορα events και συνέδρια που συμβαίνουν στην πόλη μας τα φωτογραφίζουμε και φωτογραφίες μας φιλοξενούν τα περιοδικά ευρείας κατανάλωσης. Άλλο ένα είδος φωτογραφίας που αγαπάμε πολύ είναι η διαφημιστική φωτογραφία, η φωτογράφιση επαγγελματικών χώρων και φωτογράφιση σπιτιών.

Πόση ώρα κάθεστε στη δεξίωση;
Μένουμε στη δεξίωση του γάμου σας έως ότου αισθανθούμε και διασφαλίσουμε ότι έχουμε καταγράψει με επιτυχία το γεγονός και την αίσθηση του τι συνέβη και όταν οι ίδιες εικόνες αρχίζουν και επαναλαμβάνονται. Συνήθως αυτό συμβαίνει περίπου δυο ώρες από τη στιγμή που θα αρχίσει ο κόσμος να διασκεδάζει. Βέβαια, ο χρόνος παραμονής μας σε μία δεξίωση  γάμου εξαρτάται επίσης από το πρόγραμμα που θέτει το ζευγάρι ή ο / η οργανωτής του γάμου (wedding planner).

Δεν ξέρω πώς να ποζάρω και γενικά δεν νιώθω άνετα μπροστά στο φακό. Πιστεύω ότι δεν βγαίνω καλές φωτογραφίες.
Είναι πολύ φυσικό, αλίμονο αν ζητούσαμε από τους πελάτες μας να ενεργούν ως επαγγελματίες μοντέλα. Αληθεύει ότι υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λέγονται natural posers. Ωστόσο με τις κατάλληλες οδηγίες και το σωστό φως ο καθένας μας μπορεί να βγει μια σειρά από πολύ ωραία πορτρέτα. Η καλή διάθεση, η γνώση, ο εξοπλισμός αλλά κυρίως η εμπειρία του φωτογράφου απλοποιεί τα πράγματα και δίνει το καλό αποτέλεσμα. Πορτρέτα με έμπνευση και ποιότητα, χωρίς ακρότητες.

Είναι η πιο σημαντική μας μέρα και δεν θα ήθελα τίποτε να χαθεί. Μπορείτε να μου το διασφαλίσετε;
Τα αρχεία φυλάσσονται σε σκληρό δίσκο και σε ασφαλές back up, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε για αυτό.

Μπορούν οι καλεσμένοι μας να τραβάνε φωτογραφίες στο γάμο μας;
Βεβαίως. Ωστόσο, θα παρακαλούσα οι καλεσμένοι να είναι ενήμεροι για την ύπαρξη επίσημου φωτογράφου γάμου, έτσι ώστε να μπορώ να συλλάβω ανεμπόδιστα κάθε στιγμή της ημέρας.

Για πόσο καιρό κρατάτε τις φωτογραφίες μας στο αρχείο σας;
Εξασφαλίζω πάντοτε ένα ψηφιακό αρχείο με τις φωτογραφίες σας ως αντίγραφο ασφαλείας. Αλλά συνιστάται από τη στιγμή που σας παρέχονται οι φωτογραφίες σας, να αναλάβετε τη φροντίδα των αντιγράφων ασφαλείας σας, διότι μετά από την πάροδο ενός έτους από το γάμο σας δεν διατηρώ όλες τις φωτογραφίες σας στα αρχεία μου.

Πόσες φωτογραφίες τραβάτε σε κάθε μυστήριο;
Ο αριθμός εικόνων ποικίλλει ανάλογα με το γάμο. Σε μικρότερους γάμους με λίγα γεγονότα και μικρότερη κάλυψη θα πάρουμε κατά προσέγγιση 1000-1400 εικόνες, ενώ μεγαλύτεροι γάμοι με πολλά γεγονότα και μεγαλύτερη διάρκεια κάλυψης, από 1200 έως 2500 εικόνες ανά φωτογράφο. Αυτά τα νούμερα είναι πριν την δική μας διαλογή, διότι κατά τη διάρκεια της διαλογής, περίπου το ¼ κατά προσέγγιση, όχι τόσο πετυχημένων φωτογραφιών θα διαγραφεί. Εάν μισθώσετε έναν δεύτερο φωτογράφο, οι αριθμοί των φωτογραφιών θα διπλασιαστούν περίπου. Παρακαλώ σημειώστε ότι παίρνουμε φωτογραφίες από τα πάντα που βλέπουμε και θεωρούμε ότι είναι ενδιαφέροντα και για σας, εντούτοις, είναι αδύνατον να εγγυηθούμε συγκεκριμένους αριθμούς εικόνων.

Τι είδους αρχεία τραβάτε, JPEG ή RAW?
Τραβάμε τα πάντα σε RAW!!! Θυσιάζουμε τον χρόνο και τον κόπο να το κάνουμε αυτό επειδή η ποιότητα των φωτογραφιών είναι η πρώτη μας ένα προτεραιότητα.

Είσαστε εσείς και οι συνεργάτες σας νόμιμοι επαγγελματίες και ασφαλισμένοι;
Όλη η ομάδα των συνεργατών μου φωτογράφων και βιντεογράφων όπως κι εγώ είμαστε επαγγελματίες στον χώρο, ασφαλισμένοι, και έχουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται σε περίπτωση ελέγχου καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας του γάμου ή της βάπτισης του παιδιού σας.

Υπάρχουν οποιεσδήποτε «κρυμμένες» χρεώσεις στις προσφορές σας;
Απολύτως όχι! Οι φωτογραφικές υπηρεσίες μας σχεδιάζονται για να παρέχουν περισσότερο από αρκετό χρόνο και ανθρώπους για να ολοκληρώσουν την εργασία με τα άριστα αποτελέσματα. Παραλαμβάνετε εγγράφως και ενυπόγραφα την οικονομική μας πρόταση η οποία αναφέρει αναλυτικά το κόστος κάθε παρεχόμενης και συμφωνημένης εργασίας.